18.3.09

ALTUNİZADE ÇORBASI[3]


Altunizade Çorbası[3]

Malzemeler:

2 Adet soğan

2 Adet domates


2 Adet patates

2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı

2 Çorba kaşığı unTuz, karabiber kuru naneYeterince su

Hazırlanışı:

Tencereye yağı alıp, eritin.Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin.Soğanlar pembeleşene dek kavurun.Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun.Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin.Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin.Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin.Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin.Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin.Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın

Hiç yorum yok: