18.3.09

ALTUNİZADE ÇORBASI[2]


Altunizade Çorbası [2]
Asagidaki malzemeler

7-8 kisiliktir.

Malzemeler:

1 orta boy parca kemiksiz tavuk gogsu, 2 orta havuc rendesi, 1 adet minik minik dogranmis buyuk patates, 5-7 tane mantar, 6 tepeleme yemek kasigi un, 1 cay bardagi sut, 12 su bardagi su, sivi yag.Yapilisi: Un sivi yagla birlikte kokusu cikincaya kadar kavrulur. Cirpma teliyle karistirilarak su ilave edilir. Kaynamaya basladiktan sonra sirayla sut, kup kup dogranmis tavuk etleri, patates, mantar ilave edilir. Bunlarin pismesine yakin iri rendelenmis havuc ilave edilir. Biraz daha kaynattiktan sonra icine karabiber ilave edilip karistirilir ve ocaktan alinir. Malzemeler ilave edilirken cirpma teliyle corba sık sık karistirilir. Yaninda Esmanin tarifi (blogda) ev ekmegiyle sevdiklerinize sunabilirsiniz.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: